Wandelclub Horizon Opwijk …… even voorstellen

 

In het jaar 1992 werd door enkele personen de hoofden bij mekaar gestoken met de idee een tweede wandelclub in de gemeente Opwijk te stichten. De bedoeling was om de wandelsport te promoten en enkele wandelorganisaties op poten te zetten. Na de vraag tot aansluiting bij de wandelfederatie Aktivia (vroeger V.W.J.L.) werd wandelclub Horizon op 3 oktober 1992 boven de doopvont gehouden. Ons eerste levensjaar liep niet van een leien dakje en werd gekenmerkt door het gebrek aan ervaring binnen het wandelmilieu en het gemis aan werkervaring binnen een vereniging. Na een jaar echter begonnen wij de knepen van de wandelsport stilaan onder de knie te krijgen en werd ons ledenaantal sterk opgevoerd. Dit resulteerde in een eerste bekroning daar wij in 1994 gelauwerd werden tot beste jongerenvereniging binnen onze wandelfederatie. 

Tal van wandeltochten werden georganiseerd en wij mochten  steeds rekenen op een grotere toeloop van wandelaars. Gesteund door deze idee richtte Horizon Opwijk in de jaren 1996 en 2006 de Provinciale Wandeldag Vlaams-Brabant in.

Maar de hoofdvogel sinds het bestaan van wandelclub Horizon Opwijk blijft ongetwijfeld het jaar 2003 met de organisatie van dé Nationale Wandeldag.  Na één jaar hard labeur en een jaar van onzekerheden op succes schrijven wij 23 februari 2003. Een topdag binnen de wandelfederatie en voor wandelclub Horizon Opwijk want er boden zich maar liefst 14 186 wandelaars aan om deel te nemen aan onze Nationale Wandeldag. Onze droom werd werkelijkheid en iedereen was het er over eens. Het was een topprestatie.

In een later stadium werd het bestuur van onze wandelvereniging hervormd en versterkt, beschikte onze wandelclub over sterk gemotiveerde leden die wekelijks sterke en steeds betere resultaten lieten optekenen. Door deze inspanningen van onze leden werden wij jaren na elkaar bekroond als best wandelende club voor de provincie Vlaams-Brabant.

De samenhorigheid, het respect en het vertrouwen tussen bestuur en leden heeft van wandelclub Horizon Opwijk een vereniging gemaakt om U tegen te zeggen.

22 jaar na het ontstaan van onze wandelclub, hebben wij op zondag 23 februari 2014 ook ingestaan voor de organisatie van de Nationale Wandeldag, in samenwerking met onze wandelfederatie “Wandelsport Vlaanderen”.  En ook dit zou een topper worden.

Naar wat de toekomst ons zal brengen hebben wij het raden, maar één ding is zeker. Wandelclub Horizon Opwijk zal zich blijven inzetten tot promotie van de wandelsport.